Gastric Bypass operasjon i Riga! Seriøst, trygt, kort ventetid og billig

Gastrisk bypass deler magen i 2. Den øverste lille magen blir da den delen av magen hvor maten kommer inn, mens den største delen av magen blir til overs om man kan si det slik.

Tynntarmen blir deretter koblet sammen med begge magene. Det fins forsjellige måter å foreta Gastric Bypass kirurgi på, Og derfor finnes det flere navn på Gastric Bypass. Alle Gasteric Bypass operasjoner innebærer reduksjon i størrelsen på den delen av magen som kan ta imot mat, dette fører igjen til at man reagerer fysisk på mat, og det blir ikke anledning til å spise for store porsjoner.

Gastric Bypass kirurgi gjøres på en slik måte at rissikoen som kommer av fedme reduseres kraftig. Blant annet reduseres komlikasjonene som kan komme av gastroøsofageal refluks (lukkefungsjonen mellom spiserøret og magen), hjerte og kar sykdommer, hypertention, diabetes type 1 og 2, søvnapné (holder pusten) og hjeneslag.

En Gastrisk Bypass operasjon gjøres som regelnår pasienten tidligere har forsøkt andre ting for å overvinne sin fedme, der en også har forsøkt diett og fysisk aktivitet over tid. Man må som hovedregel ha en BMI på over 35 for å være kandidat til Gastrisk Bypass operasjon.

Gastric Bypass kirurgi koster 58 900,- for hele pakken. Du kan lese her hva som er inkludert i pakken. Gastric Bypass kirurgi Pakke 58 900,- NOK. Hva som er inkludert i pakken kan du lese her.
Det koster 2800,- NOK å ha noen med seg når man er i Riga for å foreta slankeoperasjon (4 netter).

Gastric sleeve operasjon kan også være løsningen på overvekt. Det er en annen type fedmekirurgi, den er også blitt populær de seneste årene. En Gastric Sleeve operasjon betyr at en forminsker magen, man blir derfor tvunget til å spise lite men ofte.Operasjonen fjerner mesteparten av magen. Den delen som fjernes er i størrelsesorden 60% - 80%. Det er en tynn del av "sleeve'n", som vil utgjøre den nye magen. Hva er forsjellen på Gastric Sleeve operasjon i forhold til Gastric Bypass operasjon? Reduksjonen av magen betyr ikke at funksjonen av magen blir forstyrret, dette er fordi inngangen og utgangen i magen fortsatt er som før. Operasjonen er velfungerende fordi kirurgen tar bort den delen av magen som inneholder hormonet som virker på appetitten.

En Gastric Sleeve operasjon gjennomføres nesten uten unntak med få eller ingen komplikasjoner, dette gjelder også for de øvrige fedmekirurgi typene. En risiko eksisterer selvfølgelig, som med all annnen kirurgi. Legene har foretatt operasjonen gjennom mange år, og vil gjøre sitt ytterste for å forebygge mulige komplikasjoner. Legene stiller selvfølgelig opp om det mot formodling skulle dukke opp komplikasjoner underveis.

Gastric Sleeve Kirurgi koster NOK 58 900,- for hele pakken. Her ser du hva som er inkludert.
Det koster 2800,- NOK for reisefølge mens man er i Riga for å ta slankeoperasjon (4 netter).

Gastric Balloon er ikke kirurgi, og man slipper å bli skåret i på noen måte. Man fører en silikon balong ned i magen via munnen, balongen blir fylt med saltvann gjennom en slange etter at den er på plass i magen. Dette fører til at det blir lite plass til mat i magen, noe som igjen medfører at man blir mett etter små mengder mat. Man er under lett bedøvelse mens arbeidet med å sette ned og fylle balongen pågår. Man kan velge om man skal ha en 12 måneders behandling. Etter 12 måneder fjernes ballongen og man er igjen “normal”. Maten vil fremdeles passere som normalt gjennom fordøyelsessystemet.

Hvilke fordeler er det med en gastrisk ballong sammenlignet med Gastrisk Bypass operasjon eller Gastrisk Sleeve operasjon?

• Magen blir normal når gastrisk ballong er tatt bort igjen.
• Ingen operasjon
• Slipper overnatting og man kan vanligvis forlate sykehuset ganske kjapt etter at balongen er satt på plass.
• Til tross for at det kan ta litt tid å justere ballongen, blir du raskt tilbakeført til normalt liv.
• Slipper malabsorpsjon problemer (fordi tarmene ikke er krysset)
• Nesten ingen truende komplikasjoner

Effektivt

Alle som tar gastrisk ballong, opplever stort vekttap og de oppnår også en forbedret helse og så får man sove bedre. Gastric Balloon (Stor) 12 mnd har en pris på NOK 27 925,-. NOK 975,- For et døgn ekstra på sykehuset. NOK 1800,- NOK for reisekamerat (2 overnattinger) ved Gastric Balloon. NOK 4 825,- for å ta bort ballongen 12 mnd. Hva pakkene innkluderer kan du se her.

Etter operasjonen må man forandre på kostholdet og ikke minst hvor mye mat man spiser. Man blir raskt vant med at det ikke er plass til så mye mat og de fleste opplever ikke stor sult. Man må også spise ofte, siden det ikke er plass til mye mat i magen. Det er selvfølgelig både fordeler samt ulemper med fedmekirurgi. Derfor er det viktig å bli undersøkt av dyktige leger, som kan sine ting. Ved klinikken vår vil erfarne leger undersøke deg, og anbefale det som de finner best for deg.Kirurgi som handler om vekttap inneholder flere små detaljer, denne informasjon vil forenkle pre/post op for deg:

1. Du må opplyse legen om eventuelle medisiner, vitaminer urter og mineraler som du bruker. Dette er viktig fordi magen etter endt kirurgi er kraftig redusert, tabeletter kan iritere magen og man risikerer kansjeå få smerter og kvalme. Det kan være en fordel å knuse tabelettene i mange uker i slike tilfeller, legen forteller deg hvilke tabelletter som det kan være en fordel å knuse, han forteller deg også hvor lenge du skal knuse disse. Andre medisiner skal ikke knuses, og man må kansje bytte til en annen type medisin for en kortere eller lengre periode. Magen er mest følsom den første tiden etter operasjonen

2. Du må også fortelle til kirurgene om du har hatt anistesi problemer som for eksempel å innhalere mat/vann mens du var i narkose. Det er dette som er hovedgrunnen til at man ikke skal spise/drikke i forkant av operasjonen.

3. Det er også ønskelig at du slutter å røyke minst 2 uker i forkant av inngrepet.

4. Når din BMI er over 50, må du forsøke å ta av 10 kg i forkant av operasjonen.

Noen forslag mens du er under restitusjon:
1. Man bør spise ca 5 til 6 små måltider for dag og drikke minimum 1,5 l vann i døgnet. Dette kan være vanskelig å få til den første tiden etter operasjonen, men det vil gå lettere etter hvert. Du vil oppleve at magen ikke tåler mer en ca en halv kopp mat i måltidet, og samme mengde vann. Det er derfor utolig viktig at man ikke drikker noen form for veske ca 20 min før/etter måltidet.Når du begynner å spise, bør kostholdet bestå av fisk, egg og omentrent fettfritt kjøtt.

2. Det er viktig at du unngår sukkerrelaterte matvarer som f.e.s. kaker, godteri og annen mat som inneholder sukker. Mat med mye fiber har en tendens til å klumpe seg i magen og skal derfor ungåes den første tiden. Sukker og fett er den største utfordringen og fettintaket må ikke overstige 8 gr pr 100 gr mat, og sukker inholdet i det du spiser skal ikke overstige 10 gr pr 100 gr. Dette er veldig viktig.

3. Trening blir en viktig del av hverdagen. Start med lett aerobic, spaserturer, for så litt senere å begynne med styrketrening. Du bør følge disse tipsene i forbindelse med fedmekirurgi, da kommer du deg fort, og du vil føle deg raskt bedre. Du får en detaljert postoperativ matinntaks liste, spesielt tilpasset deg. Tenker du på å ta en bypass operasjon? Det er mange som tenker på dette og de fleste har prøvd i årevis å få bukt med problemet. Det er mange ting som spiller inn, blant de tingene fok tenker på, er hva som er best av gastrisk bypass, i forhold til sleeve operasjon. Priser spiller selvfølgelig også en viktig rolle, og det samme er hva som er forskjellen på sleeve i forhold til gastric bypass pris. Prismessigså kan vi skryte på oss at vi er rimelige, vi arbeider med å å få prisene så fordelaktige som mulig for våre pasienter. Vi har i dag samme pris uansett om du skulle velge Sleeve eller bypass.

Det er mange som tenker på bypass operasjon risiko. Det er selvfølgelig ikke rissikofritt å ta en slankeoperasjon, dette gjelder uanstett vilken operasjoner en tar. Mange spør oss derfor om gastric bypass komplikasjoner og gastric bypass bivirkninger. Vi vil si at det er en liten fare for bivirkninger og komplikasjoner (men det forekommer), og at disse er forholdsvis skjeldene og små. Det viktige i forbindelse med magesekk operasjon, en må være oppmerksom og følge legens annbefalinger. Vi vet erfaringsmessig at folk «slurver» med vitaminer og andre annbefalinger etter operasjonen, vist man ikke følger annnbefalingene, blir man slapp og opplever liten eller ingen energi, man får ikke i seg nok mat og andre ting, noe som kan fremkalle alvorlige bivirkninger. Så husk å ta alle vitaminene som legen anbefaler deg. Legen vil ikke anbefale dette vis det var uviktig.

Det finns veldig mange blogger der ute, med flere forsjellige emner, som fex gastric bypass blogg. Man treffer folk som er i samme situasjon som en selv, andre som har tatt slike operasjoner før, og som villig deler sine erfaringer, både gode og mindre gode erfaringer. Flere av bloggene har stor verdi fordi man får gode tips og også fine ideer om hva en kan forsøke/ikke forsøke etter operasjonen.