Litt om Latvia, Riga og nærområdene

Riga er en fin by å besøke, jeg har vært der flere ganger de siste årene. Det var også en av grunnene til at jeg valgte Riga for min operasjon.

Det er alltid hyggelig å besøke Riga, folk er hjelpsomme og lett å komme i kontakt med. De svarer vellvillig på det du måtte lure på, og man føler seg virkelig innkludert i selskap med lokalbefolkningen.. Det er også et yrende byliv både i gamlebyen med byggningsmasse som man kan spore tilbake til 1200 tallet og nybyen. Gammelbyen er virkelig flott, og man kommer i god stemning av å vandre i de trange brosteinbelgte gatene. Det er resturanter og gatemusikk på nesten hvert hjørne av byen både sommer og vinter. Det er også veldig mange salgsboder, der folk kan handle både mat og klær og musikk står i høysetet, mange pubber og resturanger har live band på senen på kveldstid og man kan slappe av med litt godt i glasset\koppen og god og rimelig mat. Betjeningen på disse stedene gjennspeiler den Latviske gjestfriheten med å være hyggelige og i godt humør, de står også parat og kommer til bordet ved det minste vink fra deg. For barnefamilier er det også en flott by, med lekeplasser både innendørs og utendørs og barna storkoser seg i denne byen. Det er store flotte parker der det selges alt fra iskrem til de mest moderner klær. Sammenlignet med Norge er Latvia et meget rimelig alternativ for både barnefamilier og andre turister. Man kan gå ut fra at man sparer minimum 50% i forhold til prisene her hjemme, andre ganger og på spesielle ting kan man oppleve å spare ennda mer. Det er mye som er handlaget og unikt både når det kommer til trearbeider og strikkede\sydde ting til hyggelige priser. Det er matmarkeder som man ikke rekker over i løpet av en dag, og de spanderer villig vekk smaksprøver av de forsjellige matvarene og så er det også andre markeder, det være seg alt fra vektøy til klær. Man kan virkelig gjøre flere kupp på disse makedene. Okupasjonsmuseet må også nevnes, her kan man ta turen innom og titte på ting fra nasistenes okkupasjon fra 40-45 og fra komunistenes okupasjom videre fra 45-91, da løsrivingen fra Sovjetunionen fant sted. Det er mange ting og historier som er å betrakte for den som har slike interesser.

Man kan reise med båt på elva Gauja og en bestyrer på båten forteller historier på Engelsk ettervert som man seiler forbi historiske plasser. Man kan også besøke middelalderborgen i Cēsis samt strendene som er snøhvite. Det Latviske “historiske museum” er også værdt et besøk for de av dere som har slike interesser. Dyrehagen er også værdt å nevne, her kan man oppleve alt fra Isbjørner, ellefanter til reptiler og er veldig populert blant barnefamilier. Badestrendene i byene Jumala, Ventspils og Liepaya (som ligger ca en halv times togtur fra Riga) er lange og veldig langgrunne og er perfekt for folk i alle aldre og man kan selv velge om man ønsker seg ei rolig stand med lite folk der man kan kose seg med medbrakt mat og drikke, eller om man foretrekker de stedene hvor man kan komme i kontakt med de hyggelige folkene og hvor det også er strandpubber hvor man kan handle både mat og drikke.

Før i tiden var det ikke veldig vanlig at folk reiste utenlads for å foreta operasjoner, det har endret seg ganske mye i de seneste årene. Fok er opptatt av kvalitet uten at det skal koste en formue, mens andre reiser for å ungå ventelistene her hjemme. Dette har resultert i at lavkostnasland som Latvia har kunnet oppgradert fasilitetene på sykehusene og også har kunnet innvistere i det beste medisinske utstyret og leger med kompetanse i verdensklasse. Dette medfører også at pasientene er godt fornøyd med oppholdet og gjennomføring at de forsjellige operasjonene som blir etterspurt. Siden Latvia er medlem av EU, blir alle operasjoner og andre medisinske prosedyrer gjennomført etter EU standard. Du kan med andre ord føle deg helt trygg på et sykehus i Latvia, og vi står gjerne til rådighet og svarer på på det du måtte ha av spørsmål. Det er bare å ta kontakt, vi er her for å hjelpe deg.